På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FM MATTSSON
KÖPER BOLAG SOM OMSATTE 7,6 MLN GBP 2020 (Direkt)

2021-02-26 18:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) FM Mattsson har förvärvat Aqualla, en leverantör av badrumsprodukter i Storbritannien och Irland. Under 2020 omsatte Aqualla 7,6 miljoner pund och hade 37 anställda.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samtliga aktier i Aqualla köps för 11,9 miljoner pund, varav 8,7 miljoner pund kontant och 3,2 miljoner pund i aktier, samt en tilläggsköpeskilling som är en andel av ebitda för 2021, 2022 och 2023. Aquallas resultat för 2020 hade inneburit att FM Mattssons vinst per aktie hade ökat med cirka 1:28 kronor per aktie efter utspädning.

"Förvärvet av Aqualla är ett ytterligare steg i koncernens tillväxtstrategi och etablering i ett av Europas största länder. Det tillför även två snabbt växande varumärken i Aqualla och varumärket Adamsez för badkar, som Aqualla förvärvade under 2020", skriver FM Mattsson.

Förvärvet innebär också en breddning av produktportföljen, som hittills varit vattenkranar, uppges det vidare.

Aqualla kommer att fortsätta som en fristående enhet.FM Mattsson Mora Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -