På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Handelsbanken
Det viktigaste för en investerare är att hålla fast vid sin placeringsplan - Mike Peltola kapitalförvaltningschef Handelsbanken (Finwire)

2021-01-28 12:38
Mike Peltola, som är chef för kapitalförvaltning på Handelsbanken, skriver i dagens upplaga av PlaceringsHorisonten:

"Fjolåret var mycket gynnsamt för placeraren. Det hade den som bara passivt följer med den ekonomiska utvecklingen och placeringsmarknaderna knappast kunnat föreställa sig. För den som tål lite risk och som stod fast vid sin placeringsplan kunde inhösta ovanligt god avkastning."

Vidare kommenterar Peltola hållbarhet är en av faktorerna som bidragit till den goda avkastningen under året. Peltola lyfter fram fonden Handelsbanken Hållbar Energi som placerar i företag som arbetar med att begränsa uppvärmning och effektiv energianvändning. Under 2020 avkastade fonden 112 procent.

Avslutningsvis skriver Peltola att det viktigaste för en investerare är att hålla fast vid sin placeringsplan, när man placerar långsiktigt så är den bästa strategin att ha tålamod.

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -