På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Gamestop
Gamestop 450 dollar i förhandeln - volymen av säljoptioner har ökat (Finwire)

2021-01-28 12:36
Spelåterförsäljaren Gamestops aktie handlas till drygt 450 dollar i den amerikanska förhandeln, vilket markerar en uppgång om drygt 30 procent mot gårdagens stängningskurs. En kort stund i förhandeln var aktien som mest uppe kring 500-dollarnivån.

Samtidigt rapporterar Reuters att volymen av säljoptioner rusade under gårdagen. För varje köpoption som handlades på onsdagen var det ungefär 3,5 säljoptioner som bytte händer, vilket markerar det högsta förhållandet på mer än ett år.

Av de 20 mest handlade optionskontrakten med Gamestop som underliggande var 18 stycken säljoptioner. De mest handlade har lösenkurser på nivåer som ligger klart under dagens kurs, exempelvis 20, 30, 40 och 60 dollar.

Enligt en handel- och derivatchef på Schwab Center for Financial Research finns det potentiellt spekulanter som satsar på att den upplevda bubblan kommer spricka förr eller senare. Det uppges även kunna finnas aktieägare som köpt säljoptioner för att skydda sitt långinnehav.

Klart är i alla fall att optionshandeln runt Gamestop är väldigt aktiv. Under gårdagen handlades totalt cirka 1,5 miljoner optionskontrakt för Gamestop-aktien, vilket är den näst högsta dagliga volymen som noterats. Detta enligt analysfirman Trade Alert.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

GameStop Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -