På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NRC Group
Öresunds vd är klart besviken över NRC:s vinstvarning - DI (Finwire)

2021-01-22 16:12
Det norska jänrvägsunderhållsbolaget NRC faller tungt på Oslobörsen på fredagen efter att bolaget vinstvarnat. NRC förväntar sig att preliminär ebita för 2020 blir på cirka 50 miljoner norska kronor och marginalen 0,8 procent. Det är lägre än vad bolaget angav i tredje kvartalsrapporten.

Prognosmissen beror främst på svagare än väntade resultat i rivnings- och återvinningsverksamheten i Norge, inklusive en betydande nedskrivning i ett projekt relaterat till en omtvistad ändringsorder. Resultatet är delvis kompenserat med 12 miljoner norska kronor från en justering av "earn out"-ersättningen.

Investmenbolaget Öresund är fjärde största ägare i NRC med 7,4 procent av aktierna. För Öresund är vinstvarningen en klar besvikelse och vd Nicklas Paulson menar att ett problem för NRC kan vara att man inte klarat att integrera förvärvade bolag som planerat.

"Nu har nya vd:n varit på plats ett tag och man hoppas att den här sämre lönsamheten är ett resultat av gamla kontrakt. Nu har ju NRC tagit en del nya kontrakt det senaste året så man får hoppas det är bättre marginaler där", säger Nicklas Paulson till Dagens Industri och tillägger: "Men det är klart att det är en besvikelse för oss som ägare".

NRC-aktien hade vid 16-tiden på fredagen rasat 34 procent på Oslobörsen samtidigt som Öresunds aktie var upp 0,3 procent på Stockholmsbörsen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

NRC Group - I dag

{point.key}

Öresund - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -