På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
INTEL OCH IBM TYNGS PÅ SMÅSUR BÖRS, S&P500 -0,3% (Direkt)

2021-01-22 17:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna handlades svagt nedåt efter ett par timmar på veckans avslutande handelsdag. Smittspridningen runt om i världen fortsätter att påverka stämningsläget på världens börser. Den nytillträdde USA-presidenten Joe Biden varnar för 100.000 ytterligare dödsfall i covid-19 i USA till och med februari. Han vill nu öka vaccinationerna men också tona ned förväntningarna om hur snabbt det kan ske.

Samtidigt vill Demokraterna skynda på det stimulanspaket på 1.900 miljarder dollar som presidenten lagt fram.

Vid 17.10-tiden hade Dow Jones industriindex tappat 0,5 procent till 31.008. S&P 500 försvagades med 0,3 procent till 3.842, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,2 procent till 13.509.

Bland enskilda aktier tappade Intel 8 procent efter sin kvartalsrapport som släpptes oväntat tidigt på torsdagskvällen på grund av oro för att någon obehörig som kommit över rapporten via ett hackningsangrepp skulle läcka information.

IT-konglomeratet IBM handlades ned med drygt 10 procent sedan torsdagskvällens kvartalsrapport visat en större nedgång i försäljningen än väntat.

UBS har höjt sin rekommendation för Walt Disney till köp, från neutral, och även skruvat upp riktkursen. Aktien var upp 0,4 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen tappade 2 punkter till 1,09 procent.

Graf: S&P500-index, fredagen den 22 januari.

image

Källa: InfrontInternational Business... - I dag

{point.key}

Intel Corp - I dag

{point.key}

Walt Disney Co - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -