På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ECB
OENIGA HUR GYNNSAMMA FINANSIERNGSFÖRH SKA MÄTAS - RTRS (Direkt)

2021-01-22 16:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Beslutsfattarna i ECB-rådet har ännu inte enats om hur man ska mäta "gynnsamma finansieringsförhållanden". Ledamöterna kommer nu att fördjupa sig i frågan vid nästa rådsmöte.

Det uppger ECB-källor för Reuters.

ECB har åtagit sig att bibehålla "gynnsamma finansieringsvillkor" för att stödja den ekonomiska återhämtningen efter pandemichocken. Men banken har inte klargjort hur detta ska mätas.

Frågan hamnade i fokus i samband med torsdagens räntebesked då rådet i pressmeddelandet uppgav att man kanske inte kommer att utnyttja hela ramen för PEPP-tillgångsköpprogrammet om finansieringsförhållandena ändå är gynnsamma.

Enligt Reuters källor ska beslutsfattarna nu hålla ett seminarium i samband med nästa policymöte, den 10-11 mars, för att debattera vilka indikatorer som ska inkluderas, huruvida de ska ses individuellt eller om de ska sammanställas till ett index, samt om, och i så fall hur, detta ska kommuniceras.

Det är inte alla ledamöter som är övertygade om fördelarna med ett index, som riskerar att bakbinda dem och hindra dem från att fokusera på specifik stress i vissa delar av ekonomin. Tanken på att offentliggöra informationen går också vissa ledamöter nervösa, enligt vissa av källorna.

Källorna uppger vidare att rådsledamöterna var oeniga om huruvida riskerna mot ekonomin i euroområdet ännu väger över på nedsidan, men de som hade en mer optimistisk syn var i minoritet.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -