På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ASTRA ZENECA
INITIALA VACCINLEVERANSER TILL EU KAN MINSKA (Direkt)

2021-01-22 18:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Läkemedelsföretaget Astra Zenecas initiala leveransvolymer av covid-19-vaccin, i händelse av ett EU-godkännande, kommer att vara lägre än vad som ursprungligen förväntades på grund av minskat utbyte hos en underleverantör i läkemedelsföretagets europeiska leveranskedja.

Det bekräftar Astra Zeneca för Nyhetsbyrån Direkt på fredagen i spåren av uppgifter om att läkemedelsbolaget ska ha informerat EU-kommissionen om att bolaget inte kommer att kunna leverera lika många vaccindoser som planerat omedelbart efter det godkännande som förväntas i slutet av januari.

Det finns dock inte någon fördröjning avseende starten av leveranser av Astra Zenecas covid-19-vaccin, framhåller läkemedelsbolaget.

"Vi kommer att leverera tiotals miljoner doser till EU i februari och mars, allt eftersom vi fortsätter att öka produktionsvolymerna", säger Christina Malmberg Hägerstrand, presschef vid Astra Zeneca.

Enligt tidigare besked kan Europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, ta ställning till om Astra Zenecas covid-19-vaccin ska godkännas i slutet av januari.AstraZeneca - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -