På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

GRÄNGESBERG EXPLORATION
FÖRETRÄDESEMISSION TECKNADES TILL 373% (Direkt)

2021-01-19 22:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Grängesberg Explorations emission av units tecknades till 373 procent. Styrelsen har därmed beslutat att utöka företrädesemissionen till ett totalt värde om cirka 47 miljoner kronor, från tidigare cirka 42 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Eftersom emissionen övertecknades behövdes inga garantiåtaganden tas i anspråk.

Handel med Betalda Tecknade Units (BTU) kommer att ske på NGM Nordic SME till dess att Bolagsverket har registrerat emissionen.

I samband med företrädesemissionen, i enlighet med de avtal som ingåtts, genomförs en riktad emission av units till garanter och den finansiella rådgivaren till ett värde av cirka 4,9 miljoner kronor.

Sammanlagt kommer antalet aktier öka med cirka 1,3 miljarder aktier cirka 3,2 miljarder aktier.

"Emissionens resultat är en fantastisk framgång och vi är mycket tacksamma för det förtroende som investerarna i emissionen visar för bolagets nya inriktning", skriver bolagets vd Christer Lindqvist i pressmeddelandet.Grängesberg Exploratio... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -