På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Arjo
Arjo köpstämplas av Placera (Finwire)

2020-10-22 11:48
Medicinteknikbolaget Arjo dras med en hög värderingsmultipel men går att motivera utifrån den höga vinstvisibiliteten. Det uppger Placera i en färsk analys där man köprekommenderar aktien.

Det som också gillas med bolaget är den starka tillväxten, de goda marknadsutsikterna, förutsättningar för Arjo att bli en serieförvärvare och värderingen baserad på nästa års vinst.

"Mot dagens aktiekurs, på 60 kronor, så innebär en vinst per aktie år 2021 om 2,60 konorr ett p/e-tal på 23 gånger. Det kan låta dyrt men beaktat en förväntad vinsttillväxt i snitt på över 27 procent under prognosperioden 2021-2022, så ser vi att det finns uppsidepotential kvar i aktien. Under de senaste tre åren, 2017-2019, så har p/e-talet legat på cirka 37 gånger i genomsnitt varav 26 gånger som lägst år 2018", skriver Placera.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Arjo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -