På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Torsdagens alla nya aktierekar

Börs Telia och SEB finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Carnegie höjer riktkursen för SEB till 115 kronor från 100 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Credit Suisse höjer riktkursen för SEB till 85 kronor (82), upprepar underperform - BN

DNB Markets sänker sin rekommendation för telekombolaget Nokia från köp till sälj med hänvisning till den senaste tidens kursuppgång. Riktkursen lämnas oförändrad vid 4 euro. Det framgår av en analys där DNB Markets uppger att banken inte har gjort några prognosförändringar för Nokia.

"Nokias depåbevis har stigit kraftigt under hög volym baserat på Reddit-frenesin. Nokia har kommenterat att det inte finns några underliggande nyheter. Vi ser rörelsen som ett resultat av bubbelliknande beteende och har därför sänkt rekommendationen till sälj från köp", skriver DNB Markets.

Reddit-fenomenet, där privatinvesterare på nätforum har samverkat för att driva upp aktiekurser i "allt-eller-inget"-satsningar och därmed tvingat hedgefonder som blankat samma aktier att köpa tillbaka aktierna, har varit ett hett tema i finansmedia under de senaste dagarna. Nokia tillhör de bolag som har varit i fokus.

DNB Markets uppger sig föredra Ericsson-aktien i telekomsektorn.

"Även om Ericssons depåbevis stängde cirka 6 procent upp på onsdagen och det finns betydande osäkerhet kring hur Nokia och Ericsson kommer att handlas på torsdagen rekommenderar vi investerare att sälja Nokia och köpa Ericsson där det finns hyfsat utrymme upp till vår riktkurs på 126 kronor", skriver banken.

Ericsson-aktien var på torsdagsmorgonen upp 2,4 procent vid 102:85 kronor på Stockholmsbörsen. Nokia var samtidigt upp 3,2 procent.

Nordea Markets höjer riktkursen för Essity till 315 kronor från 310 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Essitys B-aktie stängde på 277:80 kronor föregående handelsdag, efter att bolaget kommit med fjärdekvartalsrapport.

Pareto Securities höjer riktkursen för Mips till 460 kronor (425), upprepar behåll

Berenberg höjer riktkursen för Epiroc till 165 kronor (145), upprepar behåll - BN

SEB Equities höjer riktkursen för Hexagon till 865 kronor från 810 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 748:40 kronor på onsdagen.

Morningstar sänker Telia till behåll (köp), upprepar riktkurs 40 kronor - BN 

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SEB till 97 kronor (93), upprepar behåll

Nordea Markets höjer riktkursen för SEB till 106 kronor från 101 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för SEB till 107 kronor (106), upprepar köp - BN

Keefe, Bruyette & Woods höjer riktkursen för SEB till 115 kronor (105), upprepar outperform - BN

JP Morgan höjer riktkursen för SEB till 88 kronor (75), upprepar undervikt - BN

Deutsche Bank höjer riktkursen för SEB till 109 kronor (107), upprepar behåll - BN

DNB höjer riktkursen för Nibe till 275 kronor (245), upprepar behåll

Gå till Placera.se och läs fler artiklar

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -