På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Tisdagens alla nya aktierekar

Börs H&M och Swedbank finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Kepler Cheuvreux höjer sin riktkurs för bussoperatören Nobina till 70 kronor från tidigare 65 kronor. Rekommendationen köp upprepas samtidigt. Det framgår av en analys på tisdagen. Nobina-aktien stängde vid 54:85 kronor på måndagen.

Goldman Sachs sänker sin rekommendation för Swedbank till sälj från neutral. Riktkursen ligger på 146 kronor. Det framgår av en analys Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Goldman Sachs konstaterar att Swedbank-aktien gått upp med cirka 12 procent i år, klart bättre än europeiska banker i snitt. Den amerikanska investmentbanken tror vidare att det finns en risk att konkurrensen på den svenska bolånemarknaden skärps framöver. Swedbank-aktien stängde på 156:74 kronor på måndagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Bilia till behåll från köp efter Volvo Cars uppsägning. Riktkursen är 125 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

SEB skriver att uppsägningen kanske inte nödvändigtvis ändrar Bilias utsikter eller vinstprognoser, men att situationen kommer att leda till större osäkerhet. Det, i kombination med att aktien har nått bankens riktkurs, ligger bakom rekommendationssänkningen. Aktien stängde på 126:50 kronor på måndagen.

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för H&M till köp från sälj. Riktkursen höjs till 210 från 165 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Goldman pekar i analysen bland annat på att H&M hade försäljningstillväxt på den brittiska marknaden i oktober och enligt banken har bolaget full kontroll på rea-aktiviteterna under säsongen

Pareto Securities höjer riktkursen för Embracer till 236 kronor (201), upprepar köp

Nordea höjer riktkursen för Nobina till 70 kronor (65), upprepar köp - BN

Morgan Stanley höjer riktkursen för EQT till 199 kronor (180), upprepar jämvikt - BN

JP Morgan sänker riktkursen för Intrum till 268 kronor (275), upprepar neutral - BN

Goldman Sachs sänker riktkursen för SEB till 95 kronor (97), upprepar neutral - BN

Goldman Sachs sänker riktkursen för Handelsbanken till 89 kronor (93), upprepar neutral - BN

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -