På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Måndagens alla nya aktierekar

Börs Embracer och Catena Media finns bland bolagen som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Intrum till 280 kronor (290), upprepar köp

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av det norska vätgasbolaget Nel med rekommendationen minska. Riktkursen sätts till 18:50 norska kronor. Det framgår av ett morgonbrev på måndagen. Kepler är skeptiskt vad gäller utsikterna för vätgasanvändning i lastbilar för långa distanser och menar att aktien i Nel överexponerad till följd av framgången för Nikola Motors vätgaslastbilar.

"Medan vi förväntar oss ett betydande nyhetsflöde kring industrins ökande användning av vätgas för de kommande månaderna förväntar vi oss också att Teslas framsteg sänker utsikterna för vätgasanvändning vid vägburna godstransporter. Vi skulle invänta ett bättre köptillfälle när förväntningarna på Nikola Motors kommit ned", skriver Kepler Cheuvreux. Aktien stängde på 22:89 kronor i Oslo i fredags.

Carnegie sänker sin rekommendation för Hansa Biopharma till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 190 från 100 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Hansa-aktien har stigit med 93 procent det senaste halvåret och kursen var 231:80 när marknaden stängde i fredags.

Bernstein höjer riktkursen för Embracer till 220 kronor (194), upprepar outperform - BN

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Catena Media till 44 kronor (52), upprepar köp - BN

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för det finländska industribolaget Neles till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 13:00 euro. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 10:27 euro i Helsinfors på fredagen.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -