På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Latours premie, fjällcharter och Spotifys fackliga problem

Börs Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

DELAD SYN. Vare sig dåliga virusnyheter eller goda vaccinnyheter ändrar skuggdirektionens uppfattning om Riksbanken. Fyra vill se oförändrad ränta och två en sänkning. (DI mån)

SKÄRPNING. Den respit vi fick i somras är över. Läget är inte hopplöst men alla måste göra mer för att förhindra ökad smittspridning, sade statsminister Stefan Löfven i ett tal till nationen. (DN mån)

SVÅRT FÅ STÖD. Tillväxtverkets handläggningstider har passerat fem månader för en del bolag som ännu inte fått klartecken om fortsatt korttidsstöd. (DI lör)

LÄTTARE FÅ STÖD. Det kan bli sänkta villkor för att få del av de förlängda omställningsstöden enligt finansminister Magdalena Andersson. (DI lör)

SKADLIGT. PTS behandling av Huawei kan skada utbyggnaden av 5G. De produkter som PTS vill förbjuda tillhandahålls redan lagligen inom EU:s inre marknad, enligt bolaget. (DN sön)

VALFÖRLUST. Fler republikaner sällar sig till de som säger att det är dags för Donald Trump att erkänna Joe Biden som segrare. Trump har åkt på nya bakslag i att försöka ändra valresultatet. (DN-SvD mån)

BOPRISER EN RISK. Finansinspektionens chef Erik Thedéen ser risker med boprisuppgången som är en gigantisk omfördelning av förmögenhet. (SvD mån)

LITET AVTAL. Sverige hoppas på att ett begränsat brexitavtal kan bli klart före årsskiftet, enligt utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

PYSPUNKA? Latour är välskött och har fin historik, men den höga substanspremien på cirka 70 procent riskerar att "pysa" ur om börshumöret vänder, skriver DI och ger rådet sälj. (DI mån)

HÄVSTÅNG. Flera chefer på Nordnet kommer att bli rika på noteringen. Enligt DI kommer deras ägande från förmånliga aktiesparprogram och inte från några större egna investeringar i bolaget. (DI lör)

UTEBLIVET VACCINLYFT. Astra Zeneca har inte dragits med upp i de senaste tidens vaccinlyft på börsen. Läkemedelsbolaget är dock premievärderat och för att det ska hålla krävs att covid-störningarna är tillfälliga. (DI lör)

LKAB ska investera uppåt 400 miljarder kronor i att ställa om tillverkningen av järnmalmspellets till en vätgasbaserad process. För att detta ska bli möjligt krävs dock större samarbete mellan politik och näringsliv skriver bolagets vd och vd:n för Fossilfritt Sverige i en debattartikel i DN. (DN mån)

FJÄLLCHARTER. Solsemestrande har minskat i spåren av pandemin och nu planerar TUI och Apollo att börja anordna resor till de Sälen för att kompensera. (SvD mån)

FACKLIGA FRÅGETECKEN. Spotify har hamnat i onåd hos amerikanska fackföreningar på de bolag som köpts i Streamingjättens storsatsning på poddar. (SvD lör)

DRABBADE HOTELL. Svenska hotells intäkter har återigen börjat falla mot de nivåer som rådde under våren visar siffror från branschorganisationen Visita. (SvD lör)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -