På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SEB: Rörelseresultatet 5,9 miljarder

Q3 SEB redovisar ett rörelseresultat på 5.916 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020. Ett genomsnitt av 19 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 5.638 miljoner kronor.

Räntenettot uppgick till 6.336 miljoner kronor, att jämföra med analytikersnittet på 6.224 miljoner.

Provisionsnettot blev 4.301 miljoner. Där låg snittprognosen på 4.434 miljoner.

Kreditförlusterna uppgick till 1.098 miljoner kronor, att jämföra med snittprognosen på 1.031 miljoner kronor.

SEB:s rörelsekostnader minskade under det tredje kvartalet med 3 procent jämfört med närmast föregående kvartal, men var i princip oförändrade mot motsvarande kvartal i fjol.

Kostnaderna fortsatte enligt SEB att utvecklas enligt förväntningarna och målet för 2021, om kostnader på cirka 23 miljarder kronor i 2018 års valutakurser, kvarstår oförändrat.

Förväntade kreditförluster minskade under kvartalet till 1,1 miljarder kronor, vilket motsvarar 19 baspunkter.

"Vi ser fortsatt begränsade effekter från pandemin på SEB:s kreditkvalitet", skriver vd Johan Torgeby i rapportens vd-ord.

Enligt rapporten uppstod större delen av reserveringarna under kvartalet i den så kallade offshore-portföljen, det vill säga oljeplattformar, service- och bostadsplattformar samt supportfartyg.

"Den förväntade kreditförlustnivån på runt 6 miljarder kronor för helåret 2020 som vi tidigare har kommunicerat, kvarstår oförändrad", skriver SEB-vd:n.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -