På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Hälsovård för husdjur - en relevant marknad

ANNONS Husdjursekonomin kanske inte är vad du förväntar dig som ditt nästa samtalsämne med din finansiella rådgivare, men det finns flera anledningar till att det är ett övertygande investeringstema.

Den globala husdjursmarknaden är ett snabbt växande marknadssegment där USA har den största andelen av marknaden.

Den årliga tillväxttakten på 5,3 procent gör att marknaden överträffar exempelvis BNP-utvecklingen för USA.

I andra delar av världen observerar vi en liknande utveckling.

Olika megatrender stöder dessa globala förändringar.

De spenderar sina dagar på att sova på fina madrasser, smuttar på alkoholfritt vin och bär kläder som mäter deras fysiska kondition. Detta är inte en typisk dag i livet för en ung vuxen - utan snarare för deras älskade husdjur.

En tematisk investeringsfond gör det möjligt för människor att välja och investera i ett tema som är anpassat till deras personliga intressen och mål. Ett segment av människor som är intresserade av en investeringsfond för husdjur skulle kunna vara just husdjursägare och djurälskare. Det skulle innebära att de investerar i företag som hjälper till att främja sjukvården och livskvaliteten hos husdjur, vilket dessutom förbättrar tjänsteutbudet för ägarna.

Men den globala husdjursekonomin är också ett snabbt växande marknadssegment, där USA är absolut störst i världen. De totala utgifterna i den amerikanska husdjursindustrin har visat snabb tillväxt mellan 2010 och 2017. Tecknen tyder också på att detta sannolikt kommer att fortsätta. Den sammansatt årliga tillväxttakten (CAGR) är 5,3 procent, vilket är högre än USA:s BNP-tillväxt som varit 3,8 procent under samma period.

Läs mer och köp fonden här.

Övriga delar av världen ser en liknande utveckling. I Storbritannien har exempelvis de genomsnittliga utgifterna per husdjur ökat i en anmärkningsvärd takt om 76 procent mellan 2010 och 2017.

Denna snabba tillväxt beror på megatrenden kring demografiska och sociala förändringar. Till exempel:

●      Ökningen av millenials - generationen y

●      Åldrande befolkning

●      Växande medelklass

●      Fler ensamstående

●      Globala attitydförändringar

Dessa skiften är huvudorsakerna till att ekonomin kring husdjur växer:

Andelen som har husdjur ökar samtidigt som den genomsnittliga utgiften per husdjur ökar.

Sammanfattning

Investeringstemat kring husdjur tilltalar många husdjursägare och djurälskare. Det innebär att en investering också läggs i ett område som ligger nära hjärtat. Det innebär att man hjälper till att utveckla djurhälsovården och livskvaliteten för husdjur, samtidigt som det skapar en sinnesfrid hos ägarna.

Demografisk och social förändring är en av våra mest framträdande megatrender just nu. Men det kan vara svårt för investerare att utnyttja möjligheten, och dessutom investera vid rätt tidpunkt, givet dess stora inverkan och breda utveckling såväl geografiskt som industriellt. Investera i husdjursekonomi kan vara ett av de mest hållbara sätten att delta i möjligheterna som härrör från denna megatrend.

Läs mer och köp fonden här.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -