Onsdagens alla nya aktierekar

Börs H&N och Storytel finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer,

Pareto Securities sänker riktkursen för Storytel till 230 kronor från 255 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Exane BNP Paribas sänker sin rekommendation för H&M till underperform från neutral. Riktkursen är 140 kronor. Det framgår av en analys.

"H&M:s försäljning hade börjat återhämta sig efter en genomgång av produktutbudet, onlinedelen och leveranskedjan innan krisen slog till. Men lagret var fortfarande för stort och H&M:s beroende av Kina och att frakta sina varor sjövägen gör att bolaget är mindre flexibelt än andra för att klara av krisen", heter det i analysen.

H&M:s utsikter på medellång sikt ser inte särskilt spännande ut, menar Exane BNP Paribas som dock pekar på att sektorns pågående utmaningar kan bidra till ökade marknadsandelar för klädbolaget. Exane lyfter även fram H&M:s onlineverksamhet som sägs ha "väsentlig potential".

"Men över 80 procent av försäljningen sker i butiker", skriver Exane och tillägger att kostnaderna kan ställa till med problem även om H&M lyckas förhandla fram hyreseftergifter.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Catena till köp från sälj. Riktkursen sänks till 320 från 350 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Betsson till 42 kronor från 46 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Enea till 155 kronor från 190 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlas kring 128:50 kronor på onsdagen.

SEB inleder bevakning av norska bränslecellsbolaget Nel med rekommendationen behåll och riktkursen 10:40 norska kronor. Det framgår av en analys med titeln "Too many unanswered questions".

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Wallenstam till 130 kronor från 140 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker sin rekommendation för SBB till sälj från behåll. Riktkursen är 14:50 kronor (13:70). Det framgår av en analysuppdatering från banken.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Hufvudstaden till 185 kronor från 225 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Nordea Markets höjer riktkursen för SCA till 110 kronor från 104 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 100 kronor på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Fabege till 141 kronor från 185 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Platzer till 100 kronor från 130 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker riktkursen för Fabege till 140 kronor från 181 kronor. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Indutrade till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för skogsbolaget SCA till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 103 kronor. Det framgår av en analys.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -