Placera Nyhetsbrev, måndag 25 januari 2021

Det utlöser nästa börskrasch

Redaktionspodden Placeras Pär Ståhl, Jesper Norberg, Karl Lans, Pekka Kääntä och Martin Blomgren pratar fordonsaktier, varför vi kan få en börskrasch när inflationen tar fart, Karl avslöjar sin bästa affär och Martin tror på stora vätgastankar.

Läs hela artikeln

Analys av Pär Ståhl

Högvärderad lyxig snabbväxare

Aktieanalys Farfetch är en global lyxvaruplattform som säljer produkter online. Värderingen är hög men det är den underliggande tillväxten också. Placera går på djupet för att se om det fortfarande finns uppsida i aktien.

Läs hela artikeln

Kommentar av Pekka Kääntä

Goda makronyheter - och dåliga

Makrokommentar Att konjunkturen i Europa försvagas till följd av smittspridning och nya restriktioner lär inte ha förvånat särskilt många. Den dåliga nyheten är att den efterlängtade normaliseringen som vaccinet skulle innebära ser ut att dra ut på tiden.

Läs hela artikeln

Kommentar av Martin Blomgren

GM: Bilimperiet slår tillbaka

Börs Uträknade och i brygga efter finanskrisen. Nu är biljätten GM tillbaka i värmen och noterar nya kursrekord i skuggan av Teslas tjurrusning på börsen.

Läs hela artikeln

"Svårt att se Castellum vinna budstriden"

Placera-TV Fastighetsanalytiker Albin Sandberg från Kepler Cheuvreux ger sin syn på dagens rapport från Castellum och om det går att dra några slutsatser om kommande fastighetsrapporter. Dessutom berättar Albin vad han tror om pågående budstrid i Entra.

Läs hela artikeln

Börsen på minus, Sandvik stiger

Börsen Stockholmsbörsen gick ned i fredagens inledande handel, i linje med trenden på börserna i Asien och i övriga Europa.

Läs hela artikeln

Analys av Pär Ståhl

Finländska småbolag värt ett fondköp

Fondanalys Mindre bolag växer normalt snabbare än större bolag. Det har varit särskilt tydligt när man ser på Norden där småbolag de senaste tio åren utklassat storbolagen. Placera har tittat på en finsk småbolagsfond med en ovanligt stark avkastningshistorik.

Läs hela artikeln

Dagens börshändelser

Rapporter

Philips
Photocat

Stämmor

Brighter
Igrene
Jetty
NENT Group
Scotts Miracle-Gro
Till företagskalendern

Ansvarig utgivare

Anders Lundborg

Redaktionen

info@placera.nu

Om nyhetsbrevet

Avbeställ nyhetsbrevet
Annonsera i nyhetsbrevet