På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Index

Rubrik Av Publicerat
Grillspett JC75 21-02-26 23:26
JC75 Grillspett 21-02-26 22:18
Vlad Tepes JC75 21-02-26 21:40
JC75 Vlad Tepes 21-02-26 21:09
Grattis Vlad Tepes JC75 21-02-26 21:01
SnP Vlad Tepes 21-02-26 20:37
Chans till stimulans.. JC75 21-02-26 19:09
Börskillen Vlad Tepes 21-02-26 19:01
Gnällspik Vlad Tepes 21-02-26 18:43
gnäll jjie 21-02-26 18:40
Nästan ett år sedan Gnällspik 21-02-26 17:27
Gnällspik Grillspett 21-02-26 17:24
Och här kommer inlägget Gnällspik 21-02-26 17:19
ps jjie 21-02-26 16:36
guld, 1729 jjie 21-02-26 16:25
1/5070 »
Index / SnP / Grillspett
igår 23:26
Det bygger i grunden på, en vid det här laget ganska gammal, överenskommelse från slutet på andra världskriget då hundratals delegater från 44 (?) länder samlades i Bretton Woods (USA) för att hitta en ”lösning” på hur den nya världsekonomin skulle organiseras. Det fanns förstås flera olika åsikter och förslag men man enades om att dollarn skulle bli reservvaluta med möjlighet till inlösen mot fysiskt guld (vilket president Nixon senare kom att ändra på).

Att ha en valuta som också är reservvaluta för andra ställer till det - både för den nation vara valuta det gäller men också för de andra - så det är inte så överraskande att det med jämna mellanrum söks alternativ.

I sin extrem kan man tänka att man får välja mellan att inte ha dollar (eller något annat lands valuta) som reservvaluta eller ge den finansiella makten till Fed Reserve....låter kanske lite småtokigt eller hur, men så länge man har ett lands valuta som andra länders reservvaluta så blir det väl så gissar jag.

Man skulle förstås också kunna göra en ny överenskommelse om att använda något annat än ett lands valuta (ex guld, kryptovaluta eller låta trycka upp en ny låtsas-valuta i en begränsad upplaga)

Tiden får utvisa vilken väg våra folkvalda väljer, men jag kommer i vart fall fortsätta handla på det jag ser och tror på i avvaktan på det stora raset som alla tycks vänta på.

Som du säkert förstår så är jag nu allt för trött för att med klarhet i text och tanke komma vidare mot en lösning i denna fråga, och drar mig därför tillbaka för den här veckan.

Trevlig Helg
Redigerades igår 23:32
Index / SnP / JC75
igår 22:18
Pågår sålänge dollarn är reservvaluta.........
Index / SnP / Vlad Tepes
igår 21:40
Så länge som det ömsesidiga beroendet mellan staten och kapitalet består och man fortsätter göra på samma sätt så tror jag inte att något kommer att förändras.

Ibland eller ganska ofta faktiskt verkar det som att Marknaden tror sig tjäna på att uppträda osjälvständig och behöva hjälp och staten tror sig tjäna på att agera räddare i nöden också för att man föreställer sig att konsekvenserna av en kollaps främst drabbar staten (och inte kapitalet).

Jag föreställer mig att man inte har någon koordinerad lösning i sikte och därför hellre fortsätter lösa samma problem med samma lösningar som tidigare istället för att dra på sig ett nytt problem som man inte har lösning på (än).

Jag vågar inte gissa hur länge man kan fortsätta göra mera av samma fel, men det ställer åtminstone inte till det i stunden.

Min 25 öres analys en sen fredag kväll

P.S. Att lyckas gissa sämre än de flesta är också en bedrift som kräver viss sorts talang
Index / SnP / JC75
igår 21:09
Stimulanser är vardagsmat och har så varit under en avsevärd tidsrymd. Alla dessa QE program vet inte vilket nummer i ordningen vi är inne på nu QE 5 eller 6 or what ? Har tappat räkningen !
Utan alla dessa "stimulanser" så hade marknaden rasat för länge sedan och redan vara inne på en återhämtning. Nu har vi enligt min mening det stora raset framför oss så frågan är mest när kommer de "medvetet" eller av ren otillräcklighet tappa kontrollen ?

Ibland får vi rätt när vi gissar och ibland fel, jag tror att det gäller för oss alla :)

Mvh

Tepes
Index / SnP / Grattis Vlad Tepes
igår 21:01
En vinst är en vinst och alla andra alternativ är sämre så det hade inte kunnat bli bättre 👍

Snart kommer kanske stimulanser och då vänder det uppåt i brist på bättre alternativ även om ”alla” går och väntar på rekyl.

I avvaktan på att farhågor infrias (och anledning för större rekyl) så tycks marknaden fortsätta handla upp index och här i Svea Rike så tycks OMX fortfarande röra sig mot 2150, fast med lite kringelkrokar på vägen.

Disclaimer: Jag gissar nästan sämre än många och de flesta.
Redigerades igår 21:03
Index / SnP / SnP
igår 20:37
Stängt kortningen med 20 pinnars vinst @ 2030 är inte säker på att det ska ner mer så jag tager vad jag har samtidigt som en fågel i handen sägs vara bättre än tio fåglar i skogen.

Mvh

Tepes
Index / Blodröd öppning : -0.6% / Chans till stimulans..
igår 19:09
Om syftet med stimulanscheckar var att hjälpa aktivera det sysslolösa folket och stimulera marknaderna så har man lyckats.

Föreslår att man skickar mer helikopterpengar för att få fart på konsumtion (och inflation) så att marknaderna inte kapsejsar av sin egen kraft.
Index / Börskillen / Börskillen
igår 19:01
Helt rätt farsgubben är segare än en fjällbjörk, vet inte vad han går på men jag antar att det är en järnvilja kombinerat med livslång fysträning och ett psyke som aldrig har sett några hinder i någonting.

Oro för räntan inflationen ja den finns där och jag har själv haft tanken att avyttra lite men inte riktigt fått tummen ur. Å andra sidan så har jag ju haft dom tankarna även förr och med facit i hand så här långt så har det väl varit mest fördelaktigt att hålla i. Men naturligtvis nu när räntan börjar visa på oro så får man ta sig en funderare till. Arbetssäsongen har satt igång på allvar nu igen så den distraherar lite grann också till en början i alla fall.

Som du säger det var toppenfint väder idag 9 grader celsius vi 16 tiden och klarblå himmel :)
Det senare har vi inte varit bortskämda med på länge !

Nu blir det en Cptn Morgan tror jag !

Mvh

VT
igår 18:43
Jag passade på att storhandla på den tiden under "corona raset" :)
Nyss tog jag in en kortning (för ovanlighetens skull) i SnP 500 @ 3851.

Mvh

VT
igår 18:40
du har helt rätt. robinhood har uppskattningsvis 15 miljoner kunder och nästan alla är first-timers, som lever på stimulus cheques.
Index / Blodröd öppning : -0.6% / Nästan ett år sedan
igår 17:27
och många har ju tillkommit i hemmasittartiderna som varit sedan dess.

Hade man turen att man började handla med aktier precis på botten för ett knappt år sedan så har man ju inte upplevt något annat än en positiv börs.
Redigerades igår 17:32
igår 17:24
Vad kallar du det som hände i mars förra året, en apitretare?
Index / Blodröd öppning : -0.6% / Och här kommer inlägget
igår 17:19
som ger svar på allt. En bra inledning är det ju iaf.

En tanke som slog mig är att det tydligen är väldigt många nytillkomna yngre aktieägare på börsen som aldrig har varit med om en kraftigare korrigering. Det kan ju bli intressant att se hur reaktionen blir bland dessa om vi helt plötsligt skulle få en rejäl urblåsning och den där kittlande känslan när allt faller fullkomligt handlöst. Man lär sig åtminstone en hel del om sig själv när paniken infinner sig.

Trevlig helg
igår 16:36
vid fortsatt ned i guld, tittar vi på 1666
Index / guld, 1729 / guld, 1729
igår 16:25
ett stöd gav sig där, får se om det håller underifrån dagen ut. köpt turbos, siktar på 1765 (innan stängning).

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -